Ketcherservice; tuning / matching

250,00 kr.

Tags: ,

Beskrivelse

Tuning /  matching – for alle, der er seriøse med deres ketchersport.

Hvem har glæde af tuning / matching af ketchere?

Det er ikke kun pro spillere, der får tunet deres ketchere. Og det er der en god grund til.
Oplysning om en ketchers vægt, svingvægt, balance, mv. er ca. tal – og den enkelte ketcher kan afgive ganske meget fra de officielle ca. tal!
Forskellen kan være så stor, at det næsten svarer til at gå fra en normal til et let udgave af en given model!

KetcherCentralen kan tilpasse vægt, svingvægt, balance, stabilitet – og det gør det muligt at påvirke bl.a. power og stabilitet.
Derfor er det relevant for alle at forholde sig til tuning – på samme måde som man forholder sig til vægt mv. ved valg at ketcher.
Og har du flere ketchere, så er det nærmest bydende nødvendigt at få dem justeret (matching), så de har samme spec’s.

Du har sikkert en mening om, hvilken ketchervægt du vil spille med og om din ketcher skal være f.eks. hovedlet?
Når du vælger ketcher, så anvender du derfor producentens oplysning om f.eks. vægt og balance (oftest påført ketcheren).
Men har du også bemærket / ved du, at der kan være meget stor forskel på vægten af to i øvrigt identiske ketchere?

Tennis
Som eksempel oplyser Babolat på deres tennisketchere, at vægten (f.eks. 280 g) er +/- 7g. Du kan altså stå med to identiske ketchere, som vejer 280 g +/- 2,5 %, eller et sted mellem 273 g – 287 g.
En forskel på 14 g! Det behøver du ikke være professionel for at mærke – og det vil have stor indflydelse på hastighed og dermed præcision af dine sving/slag.

Badminton
Forskellen i vægt mv. på badmintonketchere er mindre, typisk +/- 2 g, men med en typisk vægt på 75 g, er den relativ forskel fortsat til at følge på (+/- 2,7 %).  De fleste badmintonspillere i niveauet fra begyndere til øvede / dygtige spillere, vil disse forskelle være nærmest ikke mærkbare. Disse spillere vil have markant større udbytte af at fokusere på at have den rigtige ketchermodel (fleksibilitet, skaftets stivhed, vægtbalancen) og ikke mindst den rigtige opstrengning (spænding – og valg af streng). Anderledes for de fleste professionelle spillere, hvor kravet til ensartethed af ketcherne er af stor betydning – selvom ikke alle går op i det.

Padel
Forskellen i vægt på padelbats er betragtelig. Ofte er padelbats forsynet med en lille label med oplysning om vægt, så det er muligt at vælge to med samme (ca.) vægt. Da padelbats har en beskeden længe, og da hovedet (selve slagfladen – uden håndtag) er meget kort, så betyder selv relativt store forskelle i vægt ikke det helt store for svingvægt. Men du kan meget nemt mærke forskelle i balancen af battet og den påvirkning som vægt har for svinghastighed og power. Hvis du ikke vil kunne mærke forskel på to padelbats, så sørg for at de er identiske fsv. angår mærke og model/version samt vægt (så er behovet for matching nærmest overflødig – hvorimode tuning fortsat kan være relevant).

 

Hvad er tuning af ketchere?

KetcherCentralen kan som pro shop tilbyde tuning – eller justering – af ketcher, dvs. ændring / tilpasning af en ketchers:

  • vægt (statisk vægt, dvs. når ketcheren ikke er i bevægelse / når ketcheren vejes på en vægt)
  • svingvægt (den vægt du oplever, når du svinger ketcheren)
  • balance (om ketcheren er i større eller mindre grad er  hovedlet eller hovedtung, eller even/ligevægt) og
  • sidevægt (vægt på hver side af ketcherhovedet, når den ligger plant – herunder om vægten er ens, hvilket er mere tilfældet end en hovedregel)
  • ketcherlængde (forøgelse ved forlængelse af håndtagets længde)

Disse forhold har meget stor betydning for bl.a. power og stabilitet – og selvfølgelig ensartethed af dine sving/slag.

Det er i sagens natur grænser for, hvor meget vi kan reducere en ketchers vægt. Det er (nærmest) umuligt at reducere vægten i ketcherens ramme og skaft, hvorimod det er muligt at reducere vægten af håndtaget (og dermed gøre ketcheren lettere og mere hovedtung).

Omvendt kan vi relativt nemt forøge en ketchers vægt – og dermed svingvægt, balance og sidevægt (og derfor også power og stabilitet). Det er “blot” et spørgsmål om, hvor man placerer vægtforøgelsen.

Hvad er matching af ketchere?

Matching af ketchere betyder tuning af flere ketchere, så de har identiske specifikationer.

Har du flere ketchere, så kan KetcherCentralen sikre, at de bliver identiske ift. vægt, svingvægt, balance og sidevægt. Også hvis det er forskellige versioner / årgange af den samme ketcher eller to forskellige modeller / mærker.

Det lyder måske simpelt, men det er en kompleks opgave. Det er nemt nok at ensrette vægt, men når man samtidig skal sikre at svingvægt, balance og sidevægt også er identisk, så bliver det ganske komplekst – og også tidskrævende.

Ikke alt kan justeres!

Grundet ketchernes konstruktion (i carbon), så kan vi ikke ændre følgende:

  • skaftets og rammens fleksibilitet / stivhed
  • strengemønster (f.eks. fra 16 x 19 til 18 x 16) – bortset fra de få tilfælde, hvor ketcheren er forberedt til en sådan ændring
  • forkortelse af ketcherlængde (kan man egentlig godt ved at reducere håndtagets længde)

Tilpasning af håndtag / greb.

Ketchercentralen kan

er for alle! Det er for dig der gerne vil sikre at alle ketchere i din taske er identiske. Det er for dig der ønsker en ketcher der spiller anderledes end den gør nu. Vi er i stand til at ændre , , , , den generelle stabilitet på ketcheren samt meget mere.

Ved køb af tuning via shoppen vil du altid blive kontaktet for en nærmere snak om dit behov samt endelig aftale.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.