BLOG – Ernæring

Her finder du artikler (posts) vedr. ernæring ifm. ketchersport.
Øvrige blog-kategorier: Alle blog-kategorier

Har du kommentarer til de enkelte artikler, eller forslag/ønsker til et nyt emne, så skal du ikke holde dig tilbage. Det eneste vi forlanger er, at du holder en god tone, og ikke gør reklame for egne produkter.

Indlæg – ernæring

 • Koffein
  Sportsdrikke og pulver (kosttilskud) indeholder ofte koffein. Det skyldes, at koffein giver øget energiniveau og præstationsniveau – særligt ift. sportsgrene, hvor der kræves stor udholdenhed (f.eks. ketchersport). Den ønskede effekt af koffein opnås formentlig ved et koffeinindtag på 3 mg/kg kropsvægt (dvs. 225 mg. hvis du vejer 75 kg.) mindst 1 time før træning, og… Læs mere: Koffein
 • EAA, hvad er det?
  EAA står for Essential Amino Acid, også kaldet essentielle aminosyrer på dansk. Der findes 20 aminosyrer, som kroppen danner protein af – og EAA er ni af disse: L-isoleucin (del af BCAA) L-leucin (del af BCAA) L-valin (del af BCAA) L-fenylalanin L-histidin L-lysin L-methionin L-thereonin L-tryptofan De tre førstnævnte aminosyrer (L-isoleucin, L-leucin og L-valin), er… Læs mere: EAA, hvad er det?
 • Kost og kosttilskud
  En indledende “advarsel”Der findes et hav af forskellige kosttilskud, producenter og mærker. Kosttilskud er en kæmpe industri med mange “penge i”. Det betyder desværre også, at ikke alle produkter er lige gode at stifte bekendtskab med, dels fordi virkning kan være stærkt tvivlsom, dels fordi produkterne kan være “urene” (både ift. at indeholde “ting” som… Læs mere: Kost og kosttilskud
 • BCAA, hvad er det?
  BCAA står for Branched-Chain Amiono-Acid, også kaldet forgrenede aminosyrer på dansk. Der findes 20 aminosyrer, som kroppen danner protein af – og BCAA er tre af disse: L-isoleucin L-leucin L-valin Indtagelse af BCAA inden træingen medvirker til at sikre, at din krop har byggesten til rådighed i løbet af træningen – og nok så vigtigt… Læs mere: BCAA, hvad er det?