BLOG – Ordbog

Her finder du artikler (posts) vedr. sprog (ordvalg, stavemåder, mv.) ifm. ketchersport.
Øvrige blog-kategorier: Alle blog-kategorier

Har du kommentarer til de enkelte artikler, eller forslag/ønsker til et nyt emne, så skal du ikke holde dig tilbage. Det eneste vi forlanger er, at du holder en god tone, og ikke gør reklame for egne produkter.

Indlæg – ordbog

  • Hedder det opstrenget eller opstrunget?
    At opstrenge eller strenge op er synonymer for det samme og betyder, at forsyne en ketcher (eller et strengeinstrument) med (nye) strenge, eller at stramme de allerede eksisterende strenge. Men hvad hedder det egentligt, når man har forsynet en ketcher (eller et strengeinstrument) med strenge? Har man opstrenget eller opstrunget? Den danske retskrivningsordbog levner ikke… Læs mere: Hedder det opstrenget eller opstrunget?
  • Hvordan staver man til ketcher?
    Ketsjer (med sj i midten) er den eneste korrekte stavemåde på dansk – og sådan har det været siden 1918. Tidligere (fra slutningen af 1800-tallet) optræder det i de officielle retskrivningsordbøger med stavemåden “ketser” eller “kætser”. Ketcher (med ch i midten) anvendes ofte som stavemåde (og det er også den stavemåde, som vi har valgt… Læs mere: Hvordan staver man til ketcher?