Badminton - fjerbold

KetcherCentralen forhandler fjerbolde fra bl.a. RSL, Victor og Yonex.

KetcherCentralen har det hele – fra fjerbolde i topkvalitet (godkendt af BWF) til de mere prisvenlige fjerbolde i plastik, som kan være gode i en have og til motionister.

VALG AF FJERBOLD
Vil du have en god fjerbold, der understøtter et teknisk godt niveau, så skal du spille med en fjerbold af “ægte” fjer. Fjerbolde af plast er blevet bedre med årene, men de er fortsat kun egnede til motionister.

I Danmark anvendes fjerbolde med hastigheden 77 (middel-langsom) eller 78 (middel-hurtig). 77 og 78 angiver, hvor mange grains fjerbolden vejer – og omregnet til gram er det henholdsvis 49,9 og 50,4. Ud over vægt, så påvirker lufttryk og temperatur også en fjerbolds hastighed.

Der er meget stor forskel i prisen på fjerbolde, men også af holdbarheden. Vi rådgiver dig gerne om valg af fjerbold, der understøtter dit niveau, og som samtidig leverer den bedst mulige kvalitet (og holdbarhed) ift. pris.

OPBEVARING AF FJERBOLDE
Fjerbolde – med ægte fjer – er et naturprodukt, der påvirkes af blandt andet fugt og temperatur. Påvirkninger, der har stor betydning for holdbarhed og hastighed.

Klubber, idrætsskoler, m.fl., der har et stort forbrug af fjerbolde, kan med fordel investere i et fugtskab til opbevaring af fjerboldene – f.eks. fra UniDamp. En investering på 20-40 tkr., der typisk kan være tjent hjem på 1-2 år.

Alle andre kan ved en lille egenindsats sørge for, at fjerboldene har en fornuftige fugtighed, inden de tages i brug, og derved forøge holdbarheden med måske 20-40%. Du kan på internettet finde beskrivelser af, hvordan det kan håndteres (med damp – så pas på du ikke skolder hånden).

Vi tilbyder (mod et tillæg på 25 kr./rør) salg og opbevaring af fjerbolde i fugtskab (min. 3 uger), hvilket sikrer bedre holdbarhed (min. 20% bedre holdbarhed). Disse rør er åbnet (i begge ender), for at fjerene kan blive befugtet, men fjerboldene har aldrig forladt røret – og du får naturligvis endestykker med, så fugten kan opretholdes længst muligt. Køb f.eks. 5 rør og afhent efter behov (selv med endestykker udtører fjerboldene hurtigt, hvis de ikke opbevares i fugtskab).

Viser alle 2 resultater

Viser alle 2 resultater